огляди | контакти | лінки

 
Огляди

Роль каталогів в просуванні сайтів

Яку роль грають каталоги сайтів, каталоги статей та дошки оголошень для просування сайтів в російсько- та україномовному сегменті інтернету?
Що таке каталоги, що таке дошки оголошень?
Це питання постраємось роздивитись детальніше.

Отже, каталог сайтів – це загальнотематична збірка сайтів, яка розсортована по категоріях для зручної навігації по самому каталогу. Але також існують каталоги певної тематики (тобто вузькотематичні, наприклад: тільки для будівельних або автомобільних сайтів і т. д).

Власник сайту, коли хоче заявити про свій сайт, потребує хоч би невеликої реклами, тому він розміщує (реєструє, сабмитить) інформацію про свій сайт з посиланням на сам сайт.

Раніше користувачі, які борознили простори всесвітньої павутини у пошуках тієї або іншої інформації, дуже часто відвідували каталоги сайтів для того, щоб знайти потрібний ним сайт з потрібною тематикою. Тим самим каталоги служили досить непоганим припливом відвідувачів на сайти, які розміщені в цих каталогах.
Зараз вплив каталогів на приплив відвідувачів впав практично до нуля, за виключенням таких директорій, як Яндекс-каталог, каталог Mail.ru, Дмоз. Тепер вебмастера використовують різні методи для виведення сайтів в ТОП пошукових запитів за тими або іншими ключовими словами, використовують більше цільову рекламу (Контекстну рекламу).

Частина вебмастеров затверджують, що закинули реєстрацію в каталогах, що каталоги – це минуле століття, але все рівно використовують їх для просування своїх сайтів по низькочастотних і середньочастотних запитах.
Якби вони втратили повністю актуальність, то усі б вже давно припинили своє існування.
Каталоги хоч і втратили свою актуальність в просуванні сайтів, все ж не повністю і залишилися частиною збільшення посилального ранжирування, збільшення PR. Каталоги помирають, а на їхньому місці з’являються нові каталоги і ще жодна пошукова система не відміняла посилальне ранжирування. А каталоги сайтів, каталоги статей помагаю сайту збільшити кількість зворотних посилань, збільшити посилальну масу на просувний сайт.
Тому реєстрація в каталогах сайтів вважається стартом в розкручуванні нового сайту, щоб отримати більше зворотних посилань на свій сайт, підняти PR і ТІЦ, тим самим вийти в ТОП по низькочастотних і середньочастотних запитах за мінімум витрат.

На сьогодні також одним із складника в розкручуванні сайтів є реєстрація в каталогах статей. Розміщення статей з посиланням на потрібний сайт вважається більшь престижнішим з точки зору просування сайтів, чим реєстрація в каталогах сайтів.
Пошукові системи лояльніше відносяться до каталогів статей і рахують ці сайти потрібнішими в порівнянні із звичайним каталогом сайтів, тим самим посилання в статті має більшу вагу і важливість для SEO.

Дошки оголошень – це ті ж рекламні газети оголошень, тільки в електронному вигляді.
Розсилка на дошки оголошень дозволяють притягнути клієнтів до своїх послуг і товарів. Адже дошки оголошень відвідують тисячі чоловік у пошуках потрібної їм інформації, находять, читають і зацікавлюються оголошеннями.
Але окрім простого залучення клієнтів з дошок оголошень можна отримати й посилальну масу, тобто розміщуючи своє оголошення з вказанням в ньому адреси сайту, ви отримуєте зворотне посилання на ваш сайт і знову ж таки підіймаєте тим самим свою посилальну масу.

Підвівши підсумки, можна говорити про те, що реєстрація в каталогах сайтів, розміщення текстів в каталогах статей і розсилка на дошки оголошень допомагають вебмастерам просувати сайти в пошукових системах за НЧ (низькочастотним) та СЧ (середньочастотним) запитами, а також частково піднімати позиції сайтів за БЧ (багаточастоним) запитам.

15 Жовтня 2010
Джерело
 
Design by Helen. copyright by doslidnyk® 2003.