огляди | контакти | лінки

 
Огляди

Що таке SMO?

Поняття SMO (social media optimization) в перекладі російською мовою означає оптимізація під соціальні ЗМІ. Соціальними засобами масової інформації в Інтернеті є різні співтовариства, тобто об'єднання людей навколо однієї або декількох загальних ідей або інтересів.

Сьогодні соціальні мережі обвивають Інтернет мільйонами форумів, блогів, новинних і інших ресурсів нового формату. Відмітна особливість соцсетей полягає в тому, що тут кожен член співтовариства має можливість самовираження, іншими словами - будь-хто отримує у своє розпорядження деякий віртуальний простір, де він може робити практично що завгодно з метою заявити про себе, ділячись фотографіями, статтями, аудіо- і відеофайлами.

А суть полягає в тому, що усі дії користувача відразу ж можуть отримати відгук від інших членів співтовариства, в якому він полягає. Головним завданням SMO є розміщення інформації про сайт у блогах, форумах, соцсетях з метою притягнути якомога більше зацікавлених відвідувачів на свій сайт, тобто забезпечити сайту цільовий трафік. Подумайте, яку кількість нових відвідувачів Ви зможете отримати, якщо залишите (з посиланням на свій сайт, звичайно) власний коментар до якої-небудь цікавої статті у блозі з солідним трафіком.

Проте щоб по вашому посиланню все-таки і до Вас на сайт прийшли відвідувачі, Ваш коментар повинен виражати зацікавленість і компетентність в обговорюваному питанні. До того ж, коментарі, як і статті, слід писати яскраво, красиво і цікаво. Природно, що розкручуватися треба в співтовариствах і блогах своєї тематики, інакше вас як мінімум не зрозуміють, а то і просто забанят.

Мистецтво SMO якраз і полягає в завоюванні уваги і довіри людей, що цікавляться Вашою темою, а також темами, суміжними з нею.

16 Лютого 2013
Джерело
 
Design by Helen. copyright by doslidnyk® 2003.