огляди | контакти | лінки

 
Огляди

Яндекс скасовує посилання. Що робити?

Сферу оптимізаторів тиждень тому просто-таки підірвало сенсаційну заяву від Яндекса , який планує вже на початку майбутнього року відмовитися від обліку посилань при ранжируванні сайтів. На першому етапі мова йтиме про комерційні запити при ранжируванні сайтів в столичному регіоні , де сконцентрований основний ринок просування. Після цього дія буде поступово поширено і на інші регіони Росії.

Подібні зміни досить актуальні , так як Яндекс сьогодні продовжує впевнено займати перше місце за популярністю серед пошукових систем в Росії. Останній факт робить просування саме в цій пошуковій системі сьогодні дуже актуальним , а серйозну допомогу в цьому може надати спеціалізований сервіс в інтернеті . При цьому потрібно розуміти , що нарощування посилальної маси сьогодні - один з основних етапів просування сайту серед оптимізаторів сьогодні . Що ж робити останнім? Невже ринок оптимізації помре ? Тут є відразу декілька моментів , на які потрібно звернути увагу.

По-перше , далеко не факт , що дія посилань буде насправді знято . Подібні спроби вже були кілька років тому , проте тоді експеримент Яндекса призвів до того , що на перших місцях опинилися дорвеи , тобто якість видачі дуже сильно впало , а це могло серйозно похитнути позиції пошукової системи на російському ринку. У підсумку посилання потрапили під амністію і все повернулося на круги своя. Якщо подивитися з цієї точки зору , то далеко не факт , що й на цей раз Яндекс вирішить повністю відмовитися від обліку посилань , які входять до складу близько 50 змінних , що беруть участь при ранжируванні сайтів ( всього налічується близько 800 змінних).

По-друге , потрібно відзначити , що не самими посиланнями сьогодні повниться просування , так як вплив останніх поступово знижується і на перший план виходять і інші чинники ранжирування . Одним з них без всяких умов можна назвати якість сайту, що представляє собою цілий комплекс вимог. Оцінити його якість дозволить спеціальний аналіз сайту , що припускає під собою цілий ряд операцій . Включає цей процес аналіз контенту , оцінку юзабіліті і цілий ряд інших факторів . З цього приводу сьогодні написано величезну кількість інформації на сайтах і випущено велику кількість книг.

На наш погляд. Другий момент сьогодні найбільш перспективний і важливий для оптимізаторів. Пов'язано це з тим , що поки ще є час до кінця року , потрібно направити всі сили саме на аналіз сайту і усунення якихось помилок і недоліків. Це все , цілком можливо , не знадобиться , якщо посилання будуть продовжувати враховуватися , проте поліпшення якості сайту дозволить зробити позиції ресурсу більш стабільними і високими , а це теж непогано.

02 Квітня 2014

 
Design by Helen. copyright by doslidnyk® 2003.